-8060
 
-8060
 
-8060
Magyar verzióEnglish version
-8060
-8060
-8060
-8060
-8060
-8060
-8060
-8060

Oval   

Oval a modern elektronikus zenei világ egyik legegyénibb, újító kezdeményezése. Markus Popp, az Oval vezéreként, létrehozójaként és képviselőjeként már 1995 óta ontja az új ötleteket és olyan zenei formulákat hozott létre, amelyek utat mutathatnak a jövő zenei irányzatai felé. Pályája során olyan zenészekkel játszott együtt, mint Jim O'Rourke, Christophe Charles vagy Jan St. Werner, a Mouse On Mars-ból. Készített zenét Armani reklámhoz, valamint a Prada divatcég bemutatóihoz és Harmony Kareem új dogma filmjének kísérő zenéje is Oval nevéhez fűződik.
Oval zenéje a médiáról, a rendezett hangokról és a esztétikumról szól, amelyet a zenei hangok maradványaiból kreál. Oval bepillantást akar nyújtani korunk modern, digitális audió világába, annak rejtelmeibe.
Az eredetileg a zeneteória melléktermékének induló projekt olyan gazdagon struktúrált és melódiákkal átszőtt zenét hoz létre, amelynek alapjait a rideg, elektronikus hangok adják. A digitális technológia fejtegetése közben Oval saját programokat használ a lemezek manipulálására, így mutatván be az eszköz és a folyamat kapcsolatát. Legjobb példa erre talán az, amikor egy a CD lemezen hallható ugrást egymás után fűzve új ritmust hoz létre. Oval előadásai tulajdonképpen nagy formátumú hangbemutatók, amelyeket az elmúlt években a világ tucatnyi helyén láthattak az érdeklődők. Oval, csakúgy, mint a Mouse On Mars, a Goethe Intézet segítségével szerepel majd Budapesten. Oval az ovalprocess/ovalcommers elnevezésű munkáiért a nagymúltú linzi Ars Electronica fesztivál zenei díjazottja volt 2000-ben.
Oval és a Microstoria zenéje a digitális technológiák kommentárjaként is felfogható és a "tudományos" alapok ismerete nélkül is maradandó élményt tud nyújtani a hallgatóknak.
-8060
-8060
Fennesz KK Null Oval Microstoria Mouse On Mars Lautrec Xrc