-8076
 
-8076
 
-8076
Magyar verzióEnglish version
-8076
-8076
-8076
-8076
-8076
-8076
-8076
-8076

Mouse On Mars   

A Mouse On Mars 1993-ban alakult, amikor Andi Toma és Jan St. Werner találkozott egy Stockholmban rendezett death metal fesztiválon és úgy döntöttek, hogy zenélni kezdenek. 7 nagylemezzel és 9 EP-vel a háta mögött a Mouse On Mars a modern elektronikus zene egyik legtermékenyebb és leginnovatívabb zenekarává nőtte ki magát. "A Mouse On Mars a Kraftwerk igazi modern örököse"- írta róluk a Muzik magazin. A duó sosem hasonlítgatta magát senkihez. Sokkal inkább a zenével foglalkozva próbálnak saját ötleteiket is megreformálva olyan újat és izgalmasat létrehozni.
Zeneileg a Mouse On Mars olyan zenei hangzást produkál, amely az időtlen popzenét és radikális, kísérletező elektronikát ötvözi, mindezt igen "sűrű" szerkezetű számokkal éri el. A legapróbb részletekig kidolgozott dalok szinte egytől-egyig a többszöri hallgatásért, az igazi megismerésért kiáltanak. Jó példa a számok összetettségére, hogy akad olyan Mouse On Mars szám, amelyben több, mint húsz különböző dobhang fedezhető fel. Az élő dobok, a programozott dobhangzások és ezek tucatnyi digitálisan átvariált változata és mutációja, valamint a gondosan elhelyezett break-ek és egyéb hangminták hozzák létre a Mouse On Mars változatos, telített és igen gazdag zenéjét.
A Mouse On Mars 1997-ben hozta létre saját, Sonig névre hallgató, kiadóját, amely a multinacionális lemezcégektől függetlenül működik és így képes volt saját hangját és előadóit megtalálni és számukra teret biztosítani. Az elmúlt években a zenekar beutazta az egész világot, szinte minden kontinensen koncerteztek. Producerként részt vettek az egykori Kraftwerk tag, Wolfgang Flur és a Stereolab lemezein, készítettek zenét egy rosszemlékű Tony Danza filmhez, valamint remixeikkel szerepeltek olyan előadók korongjain, mint a High Llamas, a Cibo Matto, a Pram, Anne Clark, a Pastels, Merz, Towa Tei, Oval és mások. Nemrégiben a kettős együtt dolgozott az angol Matthew Herberttel is és a Mouse On Mars mellett Jan St. Werner még a Microstoria nevű formációra is talál időt, amelyben Markus Popp-pal közösen tevékenykedik.
A Mouse On Mars munkája és sikerei elősegítette a német elektronikus zenei színtéren évről-évre feltűnő fiatal tehetségek megjelenését és előretörését. A zenekar 1999-ben a linzi Ars Electronica fesztivál zenei díjazottja volt.
-8076
-8076
Fennesz KK Null Oval Microstoria Mouse On Mars Lautrec Xrc