ParaRadio
DOKUMENTÁCIÓ:
Írások:http://index.hu/kultur/party/xperi
http://index.hu/kultur/party/pansonic
http://impulsecreator.pardey.org/cikk.php3?cid=93
http://www.chesnov.hu/cgi-bin/output/ch.cgi?h=../../html/dat/pview85
Képek:http://w3.swi.hu/xperi
http://alpina.honlap.net/graphics/dc
akcioban a terra rossa
ESEMÉNY: PARARADIO+OPTIMAL PRESENTS: X-PERIPHERIA FESTIVAL
DÁTUM: 2000.06.10. szombat, 21.00 órától
HELYSZÍN: BUDAPEST (HUNGARY) Supersonic Technikum III. ker. Óbuda, Pacsirtamező u. 41. (Térkép)
AUDIO PROGRAM:
1. terem: SAMHAIN BIOLAB live (H), TERRA ROSSA live (H), GENERAL ELECTRIC live (H), RIANÁS live (H), WOO LOGIC live (H), POROUSHER live (H), PITA live (MEGO REC., A), HECKER live (MEGO REC., A), PAN SONIC live (SF), PLACID dj (H), MECHANOVA dj (H) vs SUEFO (H), COP dj (H), ALPINA dj (H)
2. terem: REAKTHOR dj (H), DORK dj (H), TÉGLA dj (H), T/ZSO dj (H), ODIN dj (H)
VIDEO PROJECTS: SKOT (A), TIM GRABHAM (GB), PRELL (H), _IORG (TERRA ROSSA, H)
TUDNIVALÓK:
Jegyár: Korlátozott számban elővételben 850 HUF, penetráció a helyszínen 1200 HUF.
Elővételi helyek: Deep Music Depo (Bp. Tompa u. 1., tel.: 215 3475), I&I Rec. (Bp. Kádár u. 12., tel.: 349 2916), Wave Rec. (Bp. Révay köz 2., tel.: 302 2927), Underground Rec. (Bp. Király u. 54., tel.: 342 2640)
Fontos: Mindenképp érkezz pontosan!
Extra: Hallásvédő füldugó a helyszínen kapható.
Megközelítés: 6-os, 86-os (Éjjel 42É) busszal vagy 1-es villamossal (1É busszal) a Flórián térig, onnan 300 méter gyalog.
Infotel: (+36) 30-9825635
Infomail: info@pararadio.hu


Definíciók:
LIVE ACTS:

PAN SONIC - TURKU, FINNORSZÁG
Mika Vainio és Ilpo Väisänen - a Hyperdelic Housers party-szervező csoport tagjaként - 1993-ban hozták létre a formációt Panasonic néven. (a Panasonic cég csak 99-ben kapcsolt, perrel fenyegették meg őket, azóta használják a Pan Sonic nevet.) Első EP-jük 94-ben jelent meg a Sahkö kiadónál, és 95-ben már LP-t adták ki a Blast First-nél. Hangzásukról sokat elárul 95-ös "Audio Weapons Armoured Car System" akciójuk a londoni East End egyik autóparkolójában, ahol a hangrendszer egy 5K-s turbo PA volt a KLF-es Jimmy Caughty tervezésében, az egész egy páncélozott járműre szerelve - a berendezés állítólag hasonló volt azokhoz a kísérleti akusztikai fegyverekhez, amiket a brit rendőrség tömegoszlatási feladatokra fejlesztett ki. Ritmusviláguk az elektro-break és a technoid lüktetés körül forog, de valójában meghatározhatatlan az egymásba olvadó hangok és zajfutamok örvénylésében.
Hangszereiket maguk készítik - a technikus Jari Lehtinen nem sok kötöttséget ismer. "Az egyik gépünk egy nagy doboz 12 oszcillátorral, ezeket kötögetjük összevissza és moduláljuk egymással... Van egy kis gép is amit »írógépnek« hívunk mert gyakorlatilag egy régi írógépre épült. Aztán vannak mindenféle dob-moduljaink, ezeket egy 808-assal hajtjuk meg." Az utóbbi időben a setup-ba bekerültek a sampler-ek is, fellépéseken egy MPC2000-t használnak.
"A célunk az hogy fizikai hatást érjünk el - de azért érdekes legyen hallgatni is a dolgot..."
http://www.sci.fi/~phinnweb/panasonic/
Audio kostoló

MEGO - BÉCS, AUSZTRIA
A Mego 1994 végén alakult Bécsben; lényegében lemezkiadó és információs-promóciós közösség, amelynek célja, hogy a modern elektronikai hangzásokat minél változatosabb formában vegyítse egyéb hatásokkal. Furcsa lemezborítók, minidisc-ek, VHS videók, tevékenységük legjellemzőbb megjelenései illetve 99 óta működtetik Flasch néven kizárólag az Interneten hozzáférhető cégüket, ami nemcsak Mego-s lemezeket, hanem jónéhány kapcsolodó cég és előadó lemezét is kínálja.
Pita, alias Peter Rehberg a kilencvenes évek elején kezdett az elektronikus hangzásokkal kisérletezni, azóta együtt dolgozott a legismertebb minimal és noize előadókkal, köztük a Pan Soniccal is.
Hecker, azaz Florian Hecker független szerző, fő iránya a komputeres zeneszerzés, az mp3-ban rejlő lehetőségek. Vizuális téren szorosan együttműködik Skot-al.
Mathias Gmachl (Skot) és Tina Frank a Mego vizuális brigádja. Videóinstallációkat, és egyéb modern képi megjelenítéseket hoznak létre a zenéhez, a hangzáshoz szorosan kapcsolódva.
http://www.mego.at/

WOO LOGIC - SZOMBATHELY/BUDAPEST
Harcias forma, Woo logika - Miraque, Virgács, Myro
http://grier.pardey.org/
1. audió kóstoló

TERRA ROSSA - SZÉKESFEHÉRVÁR
1993-ban alakult kortárs művészeti elemeket felhesználó formáció. Mondanivalójukat a kísérleti elektronikus zene, film, fotó, performance, számítógépes grafika révén teszik közzé. Tagjaik kollektivista szellemben, individuális mellékhatásoktól mentesen, névtelenül alkotnak.
1. audió kóstoló
2. audió kóstoló

RIANÁS - TATA
Az analóg szintézishez kötődő, kisérletező hangzás, kötetlen témák, valóságos "zenei fajtalankodás", vizuális aláfestéssel.
1. audió kóstoló
2. audió kóstoló

SAMHAIN BIOLAB - BUDAPEST
A Samhain Biolab a Sensei Productionz mp3 label tagja, zenéjük kisérleti/noiz minimális táncolható elemekkel.
http://sensei.pararadio.hu/
1. audió kóstoló

GENERAL ELECTRIC - DEBRECEN
A debreceni Lyuhász Lyácint Bt. ipari zenekar experimental electronica projektje Kondor Tamás nevével fémjelezve.

POROUSHER - PÉCS
Zajkonstrukciók, kirándulás a monotonitás birodalmába... A trió bemutatkozó lemeze a közelmúltban jelent meg "Rotor" címmel.
http://www.ultrahang.hu/porousher
1. audió kostoló
2. audió kostoló


DISC JOCKEYS:

MECHANOVA
A PARARADIO kísérleti elektronikus zenékkel foglalkozó ParaSonic c. műsorának szerkesztője, a Terra Rossa csoport alapító tagja, DJ-je.

PLACID
Fiatal DJ-ként Placid, az Optimal tagja már a "true people" második generációját képviseli, zenéje nyugodt és tiszta Detroit-techno.

COP
Cop a Porousher formáció tagja, DJ-ként a minimaltechnot favorizálja...

REAKTHOR
A D250 istálló DJ-je, az érzékenyebb acid-techno talán egyetlen hazai képviselője.

DORK
Frankhegyről és a Dork&Kozma Prod. más eseményeiről ismerhetik a legtöbben Dorkát, elektro-techno set-jei mélyek és szívbe markolóak.

TÉGLA
A Minimal Headz tagjaként Tégla, a booty bass hazai villámkezű királya várhatóan a szokásosnál meditatívabb zenéket játszik majd.

T/ZSO
A Minimal Headz egyik legrégebbi tagja a hazai minimal techno élet elso perceitől jelen volt, játékával az egész stíluskört képes átfogni.

ODIN
A Minimal Headz veterán Odin elektro-ra alapozott hangjai is komoly zenei tapasztalatról tanúskodnak; saját szerzeményei jelentek már meg hazai kiadóknál.

ALPINA
Az Optimal-alapító Alpina az élő játék kedvéért felhagyott a DJ-zéssel, lemezekkel csak egészen ritkán szerepel.

SUEFO
-dj- easy-industrial-jazz
Kezdetben a fehérvári Jazz Pistols DJ kollektíva tagja, most pedig a Pat Bateman group egyik fele /a másik fele Gáspár Kornél/, a post rock szervíz keretein belül. Mechanova-val b2b fogják a hallóidegek tűrőképességét irritálni.
Fontosabb partyk: mehkasaula -Szfvár, Terra Rossa eventek, Darshan resident /egy év üszkve/, Sabada partyk - Pécs

VIDEO PROJEKT:

Skot (AUSZTRIA), _IORG (TERRA ROSSA), Tim Grabham (UK), Prell (RIANÁS)
acid.pardey.orgChesnov online gépzenei magazin